Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
reklama
10.8.2005, Milan Šurkala, aktualita
Creative Labs včera po 250 milionech prodaných zvukových karet Sound Blaster představuje nový čip Sound Blaster X-Fi. S čipem Extreme Fidelity uvádí na scénu nový standard téhož jména pro hudbu, filmy a hry. Nový standard a čip byly oznámeny...
shapet (38) | 29.8.200520:08
Co mate na cene. Nejlevnejsi stoji 130 USD. V segmentu herniho trhu je to vykon rovnajici se nejvykonnejsim grafickym kartam. Tam vas neprekvapuje,ze za ne chteji 17.000 Kc?
Dostanete specialni ovladac pro DOOMa 3,ktery nebyl podporovan EAX . Ted mate EAX 5 !! a pri predstaveni chipu hral Fatal1ty ,pokud Vam ten clovek neco rika ,na nVidii 4200 !?? a na obri obrazovce bylo videt a z ozvuceneho salu bylo slyset , ze pri zatezi procesoru na 15 % bylo najednou zpracovavano 128 zvuku prostredi.
U drazsich karet dostanete zase extrabox,podobny Audigy 2 nebo 4 Pro, vybaveny nejlepsimi D­/A +A­/D prevodniky sve doby ­(Cirrus Logic CS4382 D­/A converters ­(8 kanal,192 kHz, 114 dB­) a Wolfson WM8775 obsahujici mixer pro ctyri analog vstupy a A­/D converter ­(96 kHz, 102 dB­).
Asi vam to nic nerika,ale A­/D prevodniky jsou bezne v tomtez provedeni osazovany do spotr.elektroniky ­(Pioneer apod.­).
Nepotrebuji delat X­-Fi advokata , ostatni vyrobci nestaci vyrabet takove mnozstvi ,aby nasytili predevsim americky trh,taky se tam s prodejem zacina,ze?
Kdo potrebuje,koupi si jinou vec, kdo tomu nerozumi,bude delat,ze je spokojen s prisernou kvalitou kodeku zakladni desky.
Pro muzikanty to neni , pro hrace jeste nikdo zrejme lepsi vec neuvedl na trh. Vcetne legendarniho A3D,ktere ted v upravene podobe pracuje pro Creative.
Berte , nebo nechte tak. Presnejsi informace jsou na Digit Life nebo u Toma Pabsta.
Zaroven konci vyroba cele rady karet , podpora uz ted je slabsi ­- nove ovladace pro Audigy podporuji uz jen verze z r.2004.
Odpovědět0  0
nilnilseptium | 10.8.200522:34
V tomhle segmentu schazi konkurence. Cip je fajn ale ty ceny :(
Odpovědět0  0
s | 10.8.20059:18
To by me zajimalo kolik lidi ma odpovidajici repro soustavu u PC, aby vyuizli stavajici Audigy nebo i Live!, ja teda ne:­-­(­( A pokud vim tak Creative mezi profesionalama nikdy nebyl moc cenenej....
Odpovědět0  0
Waffer | 10.8.20058:59
Ak sa to Creative podari bude to peckaaaa neviem si ani predstavit tak perfektny zvuk pri vsetkych tych akciach ktory bude tak realny ze hrac si tu hru naozaj vychutna a po jej skonceni mu ostane este pozitok spominania na cele hodiny.Len dufam ze to bude pre novu PCI­-Express x1 zbernicu predsa PCI je pomale a to by vykon X­-Fi cipu len degradovalo.Inak nemam co dodat proste peeecka!
Odpovědět0  0
Ripper | 10.8.20050:40
To by me zajimalo, jestli mi ta hra s touto novou uzasnou zvukovkou pojede jeste rychlej, nez kdyz si na sve stavajici zvukovce ty zvuky vypnu :­-D
Odpovědět0  0
Ladis. | 10.8.200511:24
No samozrejme bezzvuku to bude nejrychlejsi ;­) Nicmene kazdy chape rozdil mezi integrovanou zvukovkou ­(vetsinu vypoctu dela driver, tedy CPU, tedy bere cast vykonu CPU hre­) a poradnou ­(nicmene to nemusi byt zrovna tahle :­)­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.